Veel gestelde vragen

 

(1) Ik wil met een broyeur omhoog pompen. Welke diameter pvc buis kan ik dan het beste gebruiken.

Wanneer u bijvoorbeeld naar een hoger gelegen etage wenst te pompen omdat u op de verdieping waar u de broyeur wil plaatsen geen afvoer heeft, kunt u het beste een buis gebruiken van 32 mm. doorsnee. Dit zal de druk fors verhogen ten opzichte van een 40 mm. afvoerbuis.

Na het omhoogpompen dient het horizontale gedeelte in 40 mm. uitgevoerd te worden en deze dient bij voorkeur op afschot (ca. 1 cm per meter) te worden aangelegd richting het riool.
 

(2) Als ik omhoog wil pompen, moet ik dan altijd een terugslagklep plaatsen? 

Niet altijd.

In het geval waar u de afvoer van uw broyeur op een hoger gelegen etage aansluit op een bestaande afvoer, bijvoorbeeld door gebruik te maken van eenT-stuk, dan zou het kunnen dat het afvoerwater van de zaken die op deze bestaande afvoer zaten aangesloten (zoals bijvoorbeeld een keuken, douche, wasmachine etc.) het laagste punt van uw broyeur opzoekt. Een terugslagklep helpt wel om dit afvoerwater van de apparaten op die verdieping tegen te houden zodat het niet uw broyeur inloopt. Bedenk echter wel dat uw leiding afhankelijk van op welke hoogte u de terugslagklep monteert, vol kan blijven staan met afvoerwater van de bovenverdieping.
 

(3) Ik wil omhoog pompen maar ik moet eerst een paar meter horizontaal en daarna pas omhoog, kan dat?   

Nee (sterker nog, dit scenario dient u te vermijden teneinde problemen te voorkomen). 

U dient in beginsel altijd eerst omhoog te pompen door een 32 mm. buis en daarna pas horizontaal (doch bij voorkeur op afschot: ca. 1 cm per meter) door een 40 mm buis. Dit kan beslist niet in de omgekeerde volgorde.
 

(4) Ik wil vanuit mijn tuinhuis een broyeur afvoeren richting ons woonhuis. De afstand is ongeveer 25 meter en de afvoer van het woonhuis ligt ongeveer 40 cm hoger. Mag ik de PVC-buis ingraven en iets glooiend op laten lopen?

Nee. Dit is eenvoudigweg onmogelijk en zou voor problemen gaan zorgen.

Het beste is altijd om eerst omhoog te pompen en daarna pas horizontaal (en bij voorkeur op afschot: ca. 1 cm afschot per meter).
 

(5) Mijn douche moet ik via een broyeur laten afvoeren naar een hogere verdieping. De vloer van mijn kelder is ongelijk zodat de broyeur hoger staat dan mijn douchecabine. Zuigt de broyeur nu ook gewoon mijn douchebak leeg?

Nee. Broyeurpompen zuigen het afvalwater namelijk uberhaupt niet aan.

Een broyeur kunt u het beste zien als een afvoerputje dus het afvalwater dient er op voldoende afschot naar toe te lopen. Er zijn uiteraard pompen die wel afzuigen: voor meer informatie omtrent dergelijke (vuilwater)pompen verwijzen wij u graag naar ons assortiment.
 

(6) Ik heb het condenswater van mijn CV Ketel op een broyeur aangesloten. De broyeur staat na een week vol water, loopt over en pompt niets weg!

In een broyeur zit geen vlotter: de gangbare broyeurpomp werkt op de luchtverplaatsing in de opvangbak als er plotseling een hoeveelheid water wordt toegediend. Het condenswater van de CV-Ketel druppelt in de bak van de broyeur en veroorzaakt daarom nagenoeg geen luchtverplaatsing, waardoor de broyeurpomp niet zal aanslaan. Voor deze situaties zijn er speciale condens-broyeurs.
 

(7) Mijn losse broyeur welke achter het toilet staat, staat iedere keer vol water zonder dat ik het toilet gebruik. Is de broyeur nu stuk? 

Aan de broyeur mankeert gelukkig niets. Er kunnen meerdere oorzaken zijn:

1.       Uw stortbak laat iets aan water door, dit is maar heel weinig en soms niet zichtbaar met het blote oog maar wel voldoende om na een bepaalde termijn de broyeur zelfs over te laten lopen of zomaar aan te laten slaan. Het schoonmaken en ontdoen van kalk van het afsluitrubber onder in de stortbak zal dit probleem doorgaans snel verhelpen.

2.       Indien u omhoog pompt is het mogelijk dat er vloeistof retour druppelt in uw broyeur. Zie ook vraag 2 op deze pagina.
 

(8) Mijn losse broyeur slaat soms uit zichzelf eventjes aan zonder dat ik hem gebruik. 

Zie ook vraag 7 hierboven, met dat verschil dat er soms in één keer wat meer vloeistof tegelijk in de broyeur terechtkomt waardoor er een luchtverplaatsing kan ontstaan om de broyeur aan te laten slaan.
 

(9) Mag ik van die natte toiletdoekjes gebruiken in mijn broyeur? 

Nee.

Een broyeur gaat hiervan verstoppen en dit soort afval kan zelfs op termijn onherstelbare schade aanrichten aan het motoriek. Dergelijke schade valt dan ook niet onder de garantie.

In deze toiletdoekjes zitten textielvezels welke niet vermalen kunnen worden. Een broyeur heeft geen problemen met toiletpapier maar wel met dergelijke toiletdoekjes (zelfs met slechts één zo’n toiletdoekje).
 

(10) Als ik mijn broyeur gebruik komt er water in mijn wastafel en douche omhoog.

Indien men zomaar een T-stuk plaatst tussen een afvoer van bijvoorbeeld de wastafel kunnen daar problemen uit voortvloeien.

Een Y-stuk is altijd beter omdat dan de vloeistof de juiste richting opgedwongen wordt. Wilt u de af te voeren druk verlagen omdat u het sifon van de wastafel etc. zo min mogelijk wil belasten, pas dan de SANIREDUCER toe. Toepassing hiervan werkt effectief indien het bestaande afvoer systeem waar u de broyeur op wil aansluiten uit een 40 mm. afvoerbuis bestaat. Een dikkere buis mag ook. Uiteraard zou het aanleggen van een dunne bypass vanaf het toilet tot voorbij alle obstakels de manier van aanleggen zijn waarop het eigenlijk hoort. ,U hoeft in dat geval geen dikke rioolbuis door uw woning aan te leggen.

 

(11) Ik ga een badkamer aanleggen met Broyeur toilet, wastafel, douche en wasmachine, in de hoek zit een 40 mm afvoerbuis welke omlaag loopt. Hoe moet ik de afvoerbuizen laten lopen 

Als alles nog aangelegd moet worden is het eigenlijk vrij eenvoudig. De afvoerbuizen van de wastafel, douche en wasmachine kunt u desgewenst met elkaar doorlussen en naar de hoek van het vertrek laten lopen. De afvoer van het broyeur toilet voert u helemaal apart uit naar die hoek en koppelt u met een 45 graden Y-stuk  op de afvoer. De afvoerbuis van het toilet kunt u zelfs desgewenst over de muur laten lopen als u de wand toch nog af moet timmeren

Maak altijd ruime bochten. Dus geen korte, maar lange bochten. Het juiste type hebben wij uiteraard in het assortiment.
 

(12) Moet ik mijn broyeur van binnen ontkalken? 

U kunt het beste een aantal malen per jaar de toiletpot reinigen met antikalk speciaal voor broyeurs welke de pakkingen en afdichtingen van de motor niet aantasten. Normale schoonmaakmiddelen kunnen beschadigingen veroorzaken aan broyeur toiletten. Broyeurreinigingsmiddel is bij ons verkrijgbaar.

 

(13) Als ik op de spoelknop druk van mijn broyeur toilet neemt deze wel water en hoor ik wel de vermaler maar er wordt nauwelijks weggepompt. Als ik nogmaals druk dan  gaat het meestal beter. Wat kan dit zijn? 

Zolang u de motor wel hoort is er waarschijnlijk niet zoveel aan de hand. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

1. De aansluitsok van het toilet waar u uw afvoer op aangesloten heeft zit enigszins geknikt, deze behoort in de stand te staan zoals de fabrikant heeft aangegeven.

2. Er kan iets in de vermaler zitten wat er niet in hoort en er dus ook niet doorheen kan. Kijk in de slang welke op de vermaler aangesloten zit en verwijder het object. Zit het verderop vast, schroef dan de zelftappertjes van de vermaler los en reinig deze.

3. U heeft een verstopping in het afvoersysteem waar het toilet op aangesloten zit. Tevens kan het zijn dat uw afvoersysteem niet voldoende belucht is en derhalve niet is berekend op 1 Bar druk die er op uitgevoerd wordt. Een goedkope beluchter brengt in een dergelijk geval meestal uitkomst.

Ga altijd eerst na of het probleem gelegen is in de aansluitingen / de situatie op locatie: zo vermijdt u dat u onnodig onder garantie een product omruilt om vervolgens helaas te moeten constateren dat het probleem buiten het aangeschafte product lag.

De beste test: koppel de afvoer los van de aansluitsok en maak een losse verbinding naar een emmer of andere tijdelijke opvang/afvoer voor het spoelwater en druk op de spoelknop. Als het toilet doorspoelt is punt 3 in ieder geval alvast uitgesloten en blijven punten 1 en 2 over.
 

(14) Bij het kantelen van het toilet tijdens de installatie hoor ik een niet te lokaliseren hard voorwerp(je) heen en weer gaan.

Er is gelukkig niets aan de hand met uw toilet. Het komt met regelmaat voor dat er tijdens het bakproces in één van de ruwe holle ruimtes een pukkeltje porselein los komt. Dat is nooit te voorkomen is en gelukkig altijd onzichtbaar. Het is slechts hoorbaar als het toilet gekanteld wordt. Dit is voorts niet van enige invloed op de werking van uw toilet. U kunt zonder problemen het toilet monteren en u zult er geen hinder van ondervinden.
 

(15) Wij gebruiken in de winter onze broyeur niet: deze staat in ons zomerhuisje. Wat moeten we doen om bevriezen te voorkomen?

Flink antivries gebruiken en doorspoelen. Tijdens het doorspoelen de stekker er uit trekken zodat in het compartiment van de vermaler, veel antivries blijft zitten. Het beste is om de toiletpot los te koppelen en gedurende de winter op de warme zolder van uw huis neer te zetten.
 

16) Onze riolering is dermate verzakt dat ons normale toilet nagenoeg niet meer normaal kan functioneren. Kunnen wij direct op de 110 mm dikke afvoer een broyeur toilet aansluiten?

Ja. Dit kan in beginsel inderdaad.

Om het optimaal te laten functioneren kunt u het beste een flexibele geribbelde buis van 40 mm. gebruiken en deze zover mogelijk in de rioolbuis doorsteken, liefst tot net over de verzakking. Daarna kunt u het broyeur toilet gewoon onbelemmerd gebruiken net zoals u ieder ander toilet gebruikt.
 

17) Op een feestje hoorde ik dat je voor zo’n broyeur speciaal toiletpapier nodig hebt en dat je er alleen maar een kleine boodschap op kan doen. Klopt dat?

Nee.

De toiletten en ook de losse broyeurs welke wij leveren zijn geschikt voor normaal toiletpapier en voor de kleine en grote boodschap. Vermijd echter zacht toiletpapier omdat hier doorgaans textiel in zit: zie ook vraag 9 hierboven.
 

18) In de Bouwmarkt kochten wij een hangend toilet met frame, hierin willen wij een losse broyeur plaatsen. Bestaan hier inbouwmaten voor?

Richtlijnen om een losse broyeur in een frame te stoppen van een hangend toilet zijn er niet. E.e.a. is afhankelijk van de creativiteit van de persoon die het installeert.

Er moet bij voorkeur een mogelijkheid zijn om de broyeur er uit te halen bij calamiteiten wat eventueel problematisch kan worden als de wand voor/om het frame netjes betegeld is. De broyeur is immers een elektrisch apparaat waar wat mee kan gebeuren. 

Dit is dan ook de reden dat er hangende toiletten bestaan met een in het keramiek ingebouwde broyeur, waar men eenvoudig bij kan als dat nodig mocht zijn. Ook dergelijke modellen hebben wij in het assortiment.
 

19) Ik vind dat er veel water in mijn broyeur toilet staat nadat ik heb doorgespoeld. Hoort er water in mijn toilet te blijven staan? 

Er moet veel water na de spoelbeurt in het toilet blijven staan zodat ontlasting zich niet vast kan gaan hechten aan het keramiek. Een broyeur toilet vult zich namelijk bij het doorspoelen langzaam verder op met water om het daarna weg te pompen. Een regulier toilet daarentegen loost met een grote snelheid 7 tot 10 liter water door de toiletpot waardoor de ontlasting mee wordt genomen.

Voorts dient het water ook als stankafsluiter om onaangename geur uit het riool tegen te houden.

Een broyeur toilet wordt aangesloten op een wateraansluiting welke doorgaans tussen de 1 en 1.5 Bar is. Er zijn uitzonderingen dat in sommige gevallen de hydrofoor van het nutsbedrijf hoger staat afgesteld.

Er is een geval bekend uit Zwolle waar 3.5 Bar leidingdruk op de waterleiding stond, waardoor gedurende de tijd dat de watertijdklok van het toilet loopt, het toilet zich opvult tot bijna aan de rand.

In een dergelijke situatie doet men er goed aan het watertoevoerkraantje dicht te draaien om het vervolgens zorgvuldig te stellen zodat het toilet zich vult tot een acceptabel niveau gedurende de tijd dat de watertijdklok in het toilet loopt.

 

20) Als ik achterin mijn broyeur toilet kijk zie ik een slangetje met een zwarte dop recht omhoog steken. Wat is dit en moet dit ergens aan vastgemaakt worden? 

Nee.

Dit is de beluchter / ontluchter van het toilet. Dit slangetje dient met rust gelaten te worden.

 

Bezorgmethoden

GTD Transportdiensten

Betaalmethoden

iDeal  Apple Pay 

BanContact  SEPA Overschrijving

Creditcard  Klarna Achteraf Betalen

KBC/CBC Payment  Belfius Direct Net

SOFORT Banking

Keurmerken en reviews

 

Als uitstekend beoordeeld door onze klanten

 

© 2012 - 2020 Broyeurfabriek | sitemap | rss
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.