Veel gestelde vragen

Hieronder een selectie van vragen:

1) Waarom een broyeurtoilet aanschaffen?
Hiermee kunt u eenvoudig, zonder een dikke standleiding, overal een toilet mogelijkheid maken, of het nu op een lege slaapkamer of in een nisruimte of ergens op de zolderruimte, geen enkel probleem.

2) Wij zijn voornemens een broyeurtoilet aan te schaffen. Wat zijn de kenmerken waar wij op moeten letten om zeker te zijn dat wij een keus maken uit de allernieuwste modellen?
In de eerste plaats is het heel belangrijk dat het toilet gekeurd is en u niet een product koopt welke in een duistere fabriek in het verre Oosten koopt waar men later in Europa een Europese naam aan geeft. Ga niet zomaar af op een CE, TUV, GS sticker op het toestel, vraag waar u recht op heeft en dat is een kopie van het keuringscertificaat waar ook de herkomst van het toestel op staat. Ga nooit af op kreten komt uit Frankrijk/Duitsland etc. maar neem uw recht om dit te controleren en vraag waar de fabriek gevestigd is of vraag naar de fabrieks website!

3) Ik wil met een broyeur omhoog pompen. Welke diameter pvc buis kan ik dan het beste gebruiken.
Als u bijvoorbeeld naar een volgende etage wilt pompen omdat u op de verdieping waar u de broyeur wilt plaatsen geen afvoer heeft kunt u het beste een buis gebruiken van 32 mm. doorsnee. Dit zal de druk forser verhogen dan bij een 40 mm. afvoerbuis.

4) Als ik omhoog wil pompen moet ik dan altijd een terugslagklep plaatsen? 
Nee dat is niet altijd nodig. Als u aansluit op de volgende verdieping met een T-Stuk en op die afvoer zitten nog meer zaken aangesloten zoals bijvoorbeeld: keuken, douche, wasmachine etc. dan zal die boel natuurlijk ook het laagste punt van uw broyeur opzoeken. Een terugslagklep helpt wel om de zaak tegen te houden zodat het niet uw broyeur inloopt maar bedenk wel dat uw leiding vol blijft staan met afvoerwater van de bovenverdieping.

5) Ik wil omhoogpompen maar ik moet eerst een paar meter horizontaal en daarna pas omhoog, kan dat?   
Dat is uitgesloten! U moet altijd eerst omhoog pompen wat door 32 mm. buis heen moet en daarna pas horizontaal wat door 40 mm buis heen mag, dit kan beslist niet in de omgekeerde volgorde. En als u het helemaal perfect wilt doen dan kunt u het horizontale gedeelte op afschot laten aflopen.

6) Ik wil vanuit mijn tuinhuis een broyeur afvoeren richting ons woonhuis. De afstand is ongeveer 25 meter en de afvoer van het woonhuis ligt ongeveer 40 cm hoger. Mag ik de PVC-buis ingraven en iets glooiend op laten lopen? 
Dit kan niet en zal zeker ook niet naar behoren functioneren. Het beste is altijd om eerst omhoog te pompen en daarna pas horizontaal. En als u het helemaal perfect wilt doen dan kunt u het horizontale gedeelte het beste iets op afschot laten lopen.

7) Mijn douche moet ik via een broyeur laten afvoeren naar een hogere verdieping. De vloer van mijn kelder is ongelijk zodat de broyeur hoger staat dan mijn douchecabine. Zuigt de broyeur nu ook gewoon mijn douchebak leeg?
Het is een misverstand om te denken dat een broyeur het afvalwater aanzuigt. Een broyeur moet u zien als een afvoerputje dus alles moet er op voldoende afschot naar toe lopen.

8) Ik heb het condenswater van mijn CV Ketel op een broyeur aangesloten. De broyeur staat na een week vol water en loopt over!
In een losse broyeur zit geen vlotter maar werkt op de luchtverplaatsing in de opvangbak als er plotseling een hoeveelheid water wordt toegediend. Het condenswater van de CV-Ketel druppelt in de bak van de broyeur en veroorzaakt daarom geen luchtverplaatsing om aan te slaan. Voor deze situaties zijn er speciale condens-broyeurs.

9) Mijn losse broyeur welke achter het toilet staat, staat iedere keer vol water zonder dat ik het toilet gebruik. Is de broyeur nu stuk? 
Aan de broyeur mankeert gelukkig niets. Er kunnen meerdere oorzaken zijn.

1.       Uw stortbak laat iets water door, dit is maar heel weinig en soms niet zichtbaar met het blote oog maar wel voldoende om na een bepaalde termijn de broyeur zelfs over te laten lopen of zomaar aan te laten slaan. Het schoonmaken en ontdoen van kalk van het afsluitrubber onder in de stortbak verhelpt snel dit probleem.

2.       Indien u omhoog pompt is het mogelijk dat er vloeistof retour druppelt in uw broyeur.

10) Mijn losse broyeur slaat soms uit zichzelf eventjes aan zonder dat ik hem gebruik. 
Er kan hetzelfde aan de hand zijn als behandeld in vraag (7) met dat verschil dat er soms in één keer wat meer vloeistof tegelijk in de broyeur terechtkomt waardoor er een luchtverplaatsing ontstaat om hem aan te laten slaan.

11) Mag ik van die natte toiletdoekjes gebruiken in mijn broyeur? 
Een broyeur gaat hiervan verstoppen en kan tot zelfs op termijn onherstelbare schade aanrichten aan het motorriek welke niet als garantie geclaimd kan worden . In deze toiletdoekjes zitten textiel vezels welke niet vermalen kan worden. Een broyeur heeft geen problemen met een halve rol toiletpapier maar wel met slechts één zo’n doekje.

12) Als ik mijn broyeur gebruik komt de boel in mijn wastafel en douche omhoog.
Indien men zomaar een T-stuk plaatst tussen een afvoer van bijvoorbeeld de wastafel krijgt men moeilijkheden. Een Y-stuk is altijd beter omdat dan de vloeistof de juiste richting opgedwongen wordt. Wilt u de af te voeren druk verlagen omdat u het sifon van de wastafel etc. zo min mogelijk wilt belasten, pas dan de SANIREDUCER toe. Toepassing hiervan werkt effectief indien het bestaande afvoer systeem waar u de broyeur op wilt aansluiten uit een 40 mm. afvoerbuis bestaat. Een dikkere buis mag ook.Uiteraard is het aanleggen van een dunne by-pass vanaf het toilet tot voorbij alle obstakels de manier zo als het hoort, u hoeft dan nog steeds geen dikke rioolbuis door uw woning aan te leggen.

13) Ik ga een badkamer aanleggen met Broyeurtoilet, wastafel, douche en wasmachine, in de hoek zit een 40 mm afvoerbuis welke omlaag loopt. Hoe moet ik de afvoerbuizen laten lopen ?  Als alles nog aangelegd moet worden is het eigenlijk simpel. De afvoerbuizen van de wastafel, douche en wasmachine kunt u desgewenst met elkaar doorlussen en naar de hoek van het vertrek laten lopen. De afvoer van het broyeurtoilet voert u helemaal apart naar die hoek en koppelt u met een 45 graden Y-stuk  op de afvoer.De afvoerbuis van het toilet kunt u zelfs desgewenst over de muur laten lopen als u de wand toch nog af moet timmeren. Maak altijd ruime bochten. Dus NOOIT korte 90 graden.

14) Hoe komt het dat mijn toilet herrie maakt of een brommend geluid maakt.
Als u niets doet aan regelmatig onderhoud zal op den duur het toilet herrie gaan maken of brommen en moeilijk of zelfs helemaal niet wegpompen wat veroorzaakt word doordat er een kalklaag aan de binnenzijde van de vermaler vast is gaan zitten waardoor de schoepen er moeizaan langs schrapen.
Het beste is om periodiek met ontkalker als volgt te werk te gaan.

Gooi ruime ontkalker in de pot en op het moment de motor start direct de stekker er uit trekken en een etmaal laten staan. Daarna enkele malen doorspoelen. Bij een ernstige kalkaanslag dit herhalen.

15) Als ik op de spoelknop druk van mijn broyeurtoilet neemt deze wel water en hoor ik wel de vermaler maar er wordt nauwelijks weggepompt. Als ik nogmaals druk dan  gaat het meestal beter. Wat kan dit zijn? 
Zolang u de motor wel hoort is er eigenlijk niet zoveel aan de hand maar kan dit meerdere oorzaken hebben.

1. De aansluitsok van het toilet waar u uw afvoer op aangesloten heeft zit enigszins geknikt, deze behoort in de stand te staan zoals de fabrikant dit heeft aangebracht.

2. Er kan iets in de vermaler zitten wat er niet in hoort dus ook niet doorheen kan. Kijk in de slang welke op de vermaler aangesloten zit en haal het euvel eruit. Zit het verder, schroef dan de zelftappertjes van de vermaler los en reinig deze.

3. U heeft een verstopping in uw afvoersysteem waar het toilet op aangesloten zit, maar het kan zomaar zijn dat uw afvoersysteem niet voldoende belucht is en niet is berekend op 1 Bar druk die er op uitgevoerd wordt, een goedkope beluchter brengt meestal uitkomst.

Eventjes omruilen onder garantie is zo gebeurd, maar is daarmee het euvel ook werkelijk van de baan? 
DE BESTE TEST: Koppel de afvoer los van de aansluitsok en maak even een losse verbinding naar een emmer o.i.d. en druk op de spoelknop. Als het toilet wegspoelt is punt 3 in ieder geval n.v.t. en is de klacht er nog dan kan men zich even buigen over de punten 1 en 2.

16) Bij het kantelen van het toilet tijdens de installatie hoor ik een niet te lokaliseren hard voorwerp(je) heen en weer gaan.
Er is gelukkig niets aan de hand met uw toilet. Het komt met regelmaat voor dat er tijdens het bakproces in één van de ruwe holle ruimtes een pukkeltje porselein los komt wat nooit te voorkomen is en altijd onzichtbaar is. Het is slechts hoorbaar als het toilet gekanteld wordt. Overigens worden deze ruimtes niet gebruikt voor de werking van het toilet.U kunt zonder problemen het toilet monteren en u zult er geen hinder van ondervinden.

17) Wij gebruiken in de winter onze broyeur niet, deze staat in ons zomerhuisje. Wat moeten we doen om bevriezing te voorkomen?. 
Flink antivries tot min 20c gebruiken en doorspoelen. Tijdens het doorspoelen de stekker er uit trekken zodat in het compartiment van de vermaler, veel antivries blijft zitten. Zet eventueel uw toilet vorstvrij binnen, zodat er helemaal niets kan gebeuren, het afkoppelen kost u immers maar 5 minuten.

18) Onze riolering is dermate verzakt dat ons normale toilet nagenoeg niet meer normaal kan functioneren. Kunnen wij direct op de 110 mm dikke afvoer een broyeurtoilet aansluiten?  
Het klinkt gek maar het kan. Om het perfect te laten functioneren kunt u het beste een flexibele geribbelde buis van 40 mm. gebruiken en deze zover mogelijk in de rioolbuis stoppen, liefst tot net over de verzakking. Daarna kunt u het broyeurtoilet gewoon onbelemmerd gebruiken net zoals u ieder ander toilet gebruikt.

19) Op een feestje hoorde ik dat je voor zo’n broyeur speciaal toiletpapier nodig hebt en dat je er alleen maar een kleine boodschap op kan doen. Klopt dat?  
Nee, dat klopt niet. De toiletten en ook de losse broyeurs welke wij leveren kunnen zelfs tot een halve rol normaal toiletpapier en daarbij de grootste ontlasting verwerken.

20) In de Bouwmarkt kochten wij een hangend toilet met frame, hierin willen wij een losse broyeur plaatsen.
Richtlijnen om een losse broyeur in een frame te stoppen van een hangend toilet zijn er niet. E.e.a. is afhankelijk van de creativiteit van de man die het installeert. Er moet altijd de mogelijkheid zijn om de broyeur er uit te halen bij calamiteiten wat veelal op moeilijkheden stuit als de zaak netjes betegeld is, het is immers een elektrisch apparaat waar wat mee kan gebeuren. Dit is dan ook de reden geweest dat de fabrikanten hangende toiletten met een in het keramiek ingebouwde broyeur gebouwd hebben waar men eenvoudig even bij kan als dat nodig mocht zijn.

21) Ik vind dat er veel water in mijn broyeurtoilet staat nadat ik heb doorgespoeld. Hoort er water in mijn toilet te blijven staan? 
Er moet veel water na de spoelbeurt in het toilet blijven staan zodat de ontlasting in het water plonst en zich niet vast kan gaan hechten aan het keramiek. Een broyeurtoilet vult zich namelijk bij het doorspoelen langzaam verder op met water om het daarna weg te pompen. Een normaal toilet daarentegen hoost met een grote snelheid 7 tot 10 liter water door de toiletpot waardoor de ontlasting mee wordt genomen, dat is het verschil. Een bijkomende zaak is tevens ook dat het water ook dient als een stankafsluiter, zou dit niet het geval zijn dan zou er een onaangename geur kunnen ontstaan.
Een broyeurtoilet wordt aangesloten op een wateraansluiting welke doorgaans tussen de 1 en 1.5 Bar is. Er zijn sporadische uitzonderingen dat in sommige gevallen de hydrofoor van het nutsbedrijf hoger staat afgesteld. Wij kennen in Zwolle een geval van 3.5 bar waardoor gedurende de tijd dat de watertijdklok van het toilet loopt deze zich opvult tot bijna de rand. In zo`n geval doet men er goed aan het watertoevoerkraantje dicht te draaien om het vervolgens zomaar net iets open te zetten.

22) Als ik achterin mijn broyeurtoilet kijk zie ik een slangetje met een zwarte dop recht omhoog steken. Wat is dit en moet dit ergens aan vastgemaakt worden.

Dit is de beluchter/ontluchter van het toilet. Dit slangetje mag onder geen voorwaarde gewijzigd worden.

© 2012 - 2019 Broyeurfabriek Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.